My Calendar

Saturday, 21 June 2008

Don't Be Too Lonely


Dari kiri: Irfan, Ibrar, Shafi, Noor, Tahir, Dr. Jonathan. Amantha, Afandi, Nida.

Bersama rakan-rakan dalam kumpulan penyelidikan dan penyelia serta teman wanitanya. Mereka buat jamuan yang sememangnya sedap. Semakin hari, semakin runsing memandangkan sikap sedia adaku yang lebih suka mendengar berbanding bercakap sering menjadi bahan lawak jenaka mereka. Sesuatu perlu dilakukan, mungkin sikap INTROVET diri ini perlu diubah? Apabila dikhabarkan yang diri ini dahulunya seorang pendebat, semua orang pasti tersenyum simpul penuh makna. Moga Allah meluruskan jalan di hadapanku.

Terima kasih, kiriman sekeping kad ini sangat bermakna. Kepada pengirimnya tiada kata yang mampu diatur untuk menterjemah erti terima kasih ini.

Samalah juga dengan kesungguhan pengirim ini yang sudi poskan sehelai baju-T Giordano. Hanya Allah yang mampu membalas jasa baikmu.

Antara lokasi popular di kota London. Sekadar diambil gambar dari jauh dan lihatlah betapa panjangnya pengunjung yang beratur untuk melihat koleksi patung lilin yang ada (menurut rakan yang telah pergi).

Segelas teh ais, sangat melegakan. Mungkinkah kelegaan ini berpanjangan? Begitulah dalam kehidupan kita kan. Alangkah indahnya kalau kita dapat meneguk kasih sayang Allah yang tidak bertepi dan bukan hanya ingat kepadanya untuk mencari kelegaan dalam kesusahan semata-mata. Di manakah Allah dalam sudut hati kita? Satu peringatan buat insan bernama AFANDI AHMAD

Tempohari, ada seorang rakan karib mencadangkan agar blog ini ditulis dalam Bahasa Inggeris. Namun, diri ini telah berazam untuk memastikan seberapa banyak perkongsian dibuat dalam Bahasa Ibunda. Keazaman yang membara untuk menulis dan menterjemah juga diharapkan agar dimudahkan kelak kapan tamat pengajian ini.

1 comment:

zul said...

emmm...pendebat? yeke ko pendebat...hehehhe...
aduh gian ah nak berdebat ngan ko...