My Calendar

Saturday, 2 January 2010

Cerita Tahun Baru 2010?

Masuk aje tahun baru masihi (selain tahun baru hijriah), umumnya sebilangan besar akan membicarakan dua perkara utama; apakah azam tahun baru dan apakah azam tahun terdahulu berjaya dicapai.

Lain pula ceritanya untuk permulaan tahun 2010 bagi aku, aku masih lagi belum bertemu kata putus dan jawapan kepada apa yang sedang aku lalui, yang jelas memerlukan keputusan segera untuk aku buat.

Untuk permulaan 2010 ini, beberapa perkara yang berjaya memberikan kecelaruan ialah:

  1. Ya atau tidak! Itu sahaja yang perlu aku putuskan. Setiap keputusan itu pasti ada risiko, cuma yang aku fikirkan sekarang ialah keputusan mana yang lebih minima risikonya.
  2. Hambatan satu tugas yang memerlukannya untuk disudahkan pada April 2010? Entah, aku jadi sangat pesimis bercakap soal masa yang berbaki! Akal manusiawi aku mengatakan agak sukar! Tapi tak salahkan kalau kita mencuba sedaya upaya dahulu?
  3. Kenal diri? Dalam keserabutan ini jugak aku sedih. Sebab aku kadang-kadang makin tak kenal diri aku sendiri. Kadang-kadang rasa sangat bersalah sangat sebab insan lain yang jadi mangsa

Betul, perjalanan hidup adalah satu yang kompleks. Walau apapun keserabutan, kecelaruan, kekusutan, hidup mesti diteruskan!

1 comment:

Mohsen Amdan said...

Sama la bro..aku pun jammed juga pala ni