My Calendar

Friday, 19 August 2011

Hadiah Ramadhan

Sejak mula artikel ini dihantar pada 8 Oktober 2010, kemudian melalui dua (2) kali proses penilaian, kali pertama seorang penilai bersetuju dan seorang lagi tidak gembira dengan hasil yang kami sediakan. Sekali lagi, kami buat penambahbaikan demi menjaga kualiti dan memuaskan hati penilai kedua, syukur akhirnya artikel ini diterima untuk diterbitkan dalam Springer Journal of Real-time Image Processing dengan impak faktor 0.960 (2010).

Saya sifatkan hasil artikel ini sebagai satu motivasi untuk saya agar tidak sama sekali mengabaikan aspek penerbitan (walaupun banyak sekali projek tertunggak yang belum dibereskan) dalam pada sibuk dengan amanah-amanah lain yang turut perlu dikerjakan.

Saya masih menanam azam untuk memastikan artikel terbengkalai saya dalam kategori kertas tinjauan (survey paper) untuk berikan tanda noktah. Terasa benar-benar merugikan apabila bahan yang ada tidak disudahkan sebagai sebuah karya yang boleh memberikan manfaat kepada rakan penyelidik lain. Semoga saya dapat terus mencuri masa untuk menulis dan sekalung terima kasih buat semua yang sentiasa memahami dan menerima saya seadanya.

1 comment:

M. H. Jabbar said...

tahniah bro. teruskan lagi usaha.