My Calendar

Sunday, 19 September 2010

Berita gembira

Lama juga menanti keputusan kertas-kertas yang dihantar ke APCCAS 2010. Kertas-kertas dihantar sebelum 30 Jun 2010 dan baru pagi tadi keputusan diperolehi. Syukur wajar dipanjatkan kepadaNya, kerana ketiga-tiga naskhah berjaya diterima dalam APCCAS 2010. Lebih manis lagi, setiap naskhah ada kisahnya.

Masih jelas dalam ingatan saya ketika bertungkus lumus menyempurnakan tiga naskhah ini, kerana pada masa yang sama saya juga perlu menyudahkan tesis PhD. Apa yang saya pelajari antaranya ialah jangan lupa memanjatkan doa dan berusaha membuat perancangan, serta fokus kepada apa yang ingin dicapai.

Naskhah yang pertama ini merupakan salah satu bab dalam tesis PhD saya. Sudah pasti saya dan penyelia sangat gembira.

Naskhah kedua pula adalah kerjasama saya bersama seorang ALUMNI dalam kumpulan penyelidikan kami, Dr Paul. Beliau merupakan pelajar keenam yang telah berjaya di bawah seliaan penyelia saya.

Manakala naskhah ketiga adalah hasil kerjasama saya membantu menyelia Anurag, pelajar tahun akhir.

Agak mengujakan juga, kerana APCCAS 2010 yang bakal berlangsung antara 9 - 12 Disember 2010 dijalankan di Kuala Lumpur. Sebagai salah satu persidangan 5* bagi kategori Circuit and System (CAS) yang khusus lokasinya di Asia Pasific, benar-benar memberikan satu motivasi yang kuat bagi saya untuk sama-sama menguatkan usaha untuk lebih maju dalam lapangan ini.

3 comments:

Mohsen Amdan said...

syabassssssss

Musa Abu Samah said...

Bos... conference nie UPM yg anjurkan ker?

Unknown said...

tahniah